Dala Pride 2016

Dala Pride 2016

Välkommen till en vecka i normbrytandets tecken. Vi bjuder på workshops, föreläsningar, artister, dans, filmvisning, samtal, möten, livsöden, utställare och allt däremellan, helt gratis! 

Nytt för i år är att vi utökar festivalen med aktiviteter under hela veckan I HELA DALARNA innan festivalens huvudsakliga dag, lördagen. Genom det största samarbetet hittills kommer ett flertal aktörer i hela länet att vara med och arrangera evenemang.

Här kan du hitta vad som händer under veckan och vilka grymma programpunkter vi har till årets festival.

19 – 24 september: Dala Pride!

Utställningen Queering Sapmi visas på Falu stadsbibliotek hela veckan.

HBTQ-normkritisk bokutställning på Säters bibliotek

Alla ryms! Välkomna till Säters bibliotek!
Bokutställningen pågår 19-24 september. sater.se/bibliotek

Tisdag 20 september

Före sin tid (11.30)
AnnaCari Jadling Olsson berättar om Selma Lagerlös liv som på många sätt var banbrytande för sin tid. Dalarnas Museum.
Kostnad: 50 kronor.

Mitt liv med Aspberger (17.00)

Annika Johansson berättar om sitt liv med Aspberger och sina stratefier för att hantera vardagen. Stadsbiblioteket. Samarr: ABF

Kvinnohöjden – en berättelse om vår feministiska kurs och gästgård på Storsund
 (18.00)
Vi berättar om idèerna bakom vår verksamhet, vårt praktiska arbete och om livet på Kvinnohöjden. Vi informerar också om kommande kurser och visar ett bildspel. Föreläsare Agneta Billby

Plats: Borlänge bibliotek

Öppet hus Brottsofferjouren Leksand Rättvik

Brottsofferjouren Leksand Rättvik kommer ha öppet hus och filmvisning under Dala Pride-veckan 20-23 september, klockan 15:00-19:00.

HBTQ-café i Hedemora (19.00-21.00)
Röda korset i Hedemora, Mötesplatsen, Lagmansgatan 4.

Tisdag 20 september blir det extra festligt! Vi vill uppmärksamma Falu Pride som har sin nya satsning Dala Pride 2016 19-24 september och det bjuds på regnbågstårta och kaffe/te/saft.
Flytta på er – jag ska bli fri (19.00)
Föreställning av Aleksa Lundberg på Dalateatern i Falun
Flytta på er – jag ska bli fri är den ocensurerade versionen av vår vilja att synliggöra transpersoner, starta en offentlig debatt och visa på det mångfacetterade i att tillhöra ett kön. Ett känslopolitiskt upprop för transpersoners mänskliga rättigheter. Det är dags för den svenska scenkonsten att inkludera transperspektivet och för oss konstnärer att ta plats som de vi är.

Biljettpris: från 100 kronor.

Onsdag 21 september

RFSL Dalarna inviger sin nya lokal (13.00-19.00)
Onsdagen den 21 september inviger RFSL sin nya klubblokal på Myntgatan 39B i Falun. De finns på plats från 13:00 och från 19:00 startar den ordinarie caféverksamheten. De bjuder på bubble med tilltugg, samt kaffe med dopp. En stor överaskning väntar också! Välkomna!

Öppet hus på Kvinnohöjden i Storsund (16.00-19.00)
Kvinnohöjden är en feministisk kurs- och gästgård som ligger i byn Storsund strax utanför Borlänge i Dalarna. Den ägs och drivs av Kvinnohögskolegruppen, som har haft kursverksamhet sedan 1981. Alla kvinnor är välkomna att gå kurser eller komma som gäst.

Onsdag den 21 september mellan kl 16 och 19 har vi öppet hus, och alla intresserade kvinnor är välkomna att hälsa på oss och titta på vår fina gård.

Adressen är Storsund 90, och du tar dig hit med bil via riksväg 50, från Falun eller Borlänge. Du kör via Ornäs, där du svänger av mot Haganäs, du kör rakt fram, ca 4 km, tills du är framme i Storsund och allmän väg slutar. Fortsätt på grusvägen till vänster om huset rakt fram och sväng sedan höger in under järnvägsviadukten, kör upp för backen och sedan till höger in på p-platsen. – Det går bussar till Ornäs från Falun och Borlänge, vi kan hämta upp i Ornäs.

Ring gärna om du har frågor! Tel 0243-22 27 07

Öppet hus Brottsofferjouren Leksand (16.00-17.00)

Filmvisning: Fyra nyanser av våld. Studieförbundet Vuxenskolan Hantverkaregatan 7, Leksand

Öppet hus Brottsofferjouren Rättvik (18.00-12.00)

Filmvisning: My Life my lesson. Studieförbundet Vuxenskolan Järnvägsgatan 22, Rättvik
Filmdokumentären handlar om 17-åriga Felicia och hennes småsyskon som vuxit upp med pappans misshandel av mamman, som vi får följa under 2 år. Till slut tvingas Felicia vittna mot sin pappa. Filmen fokuserar på relationen mellan barnet och förövaren och ingår i projektet Se barnen som ska synliggöra barn som upplever våld.

Sheside goes Falu Pride (18.00-01.00)
En stor kväll i feministisk musikorganiserings tecken på Magasinet i Falun.

Föreläsning: Maskulina normer (18.00-20.00)

Kom till en öppen, intressant och rolig föreläsning tillsammans med Peter Jansson som är sociolog och forskar på Högskolan Dalarna! Föreläsningen är öppen för alla som är intresserade att komma. Ingen föranmälan krävs!
Plats: Dalarnas studentkår.

Torsdag 22 september

Vår revolution är nu – fotoutställning av Freja Lindberg
Utställning på Dalarnas Museum 21-24 september.
Jag är fotograf och queer aktivist. Genom att ta bilder på personer och saker jag anser måste få mer utrymme och uppmärksamhet vill jag förändra den skeva representationen som finns i samhället. Representation är livsviktigt och räddar liv. Det vill jag bidra till.

Före sin tid (11.30)
AnnaCari Jadling Olsson berättar om Selma Lagerlös liv som på många sätt var banbrytande för sin tid. Dalarnas Museum.
Kostnad: 50 kronor.

Föreläsning: HBTQ och möjligheten att vara hela jag på jobbet (17.00-18.30)
Vi sitter alla fast i normer, föreställningar och värderingar – både på jobbet och i samhället i stort. Hur ser våra normer och värderingar ut rörande sexuell läggning eller könsöverskridande identitet? Vad är det som gör att cirka 50 procent av alla våra homo- och bisexuella kollegor inte är öppna med det på jobbet? Ett hbtq-seminarium som rör alltifrån bemötande, rekrytering, diskriminering och arbetsmiljö.
Maria Åberg kommer från Akademikerförbundet SSR och föreläser! Hon är studentombudsman och har utbildning i HBTQ- och allmänna diskrimineringsfrågor.

Plats: Dalarnas studentkår

Teaterkafé hos Nisserska teatern (18.00-21.00)
Välkommen på visning av Nisserska teatern i Falun och repetition av föreställningen Skrivkramp.
Kl 18 öppnar vi dörrarna på Nisserska, ett par guider kommer att visa er runt i våra lokaler, man får möjlighet att komma in i logen och träffa skådisarna.
Kl 19 blir det repetition för Skrivkramps gänget. Och man är välkommen att titta på, vi håller på ca 1 timme och tio minuter efter det får man stanna kvar och prata med oss skådisar om man vill. Vi stänger kl 21. Vi kommer bjuda på kaffe/te och kaka.

Berättarcafé med Dalarnas kvinnohistoriska förening (18.00-20.00)

Öppet hus Brottsofferjouren Leksand (18.00-20.00)

Filmvisning: Say Something. Studieförbundet Vuxenskolan Hantverkaregatan 7, Leksand
I dokumentärfilmaren Say Something möter vi Isabell och hennes mamma som kämpar med att förstå och förlåta varandra efter flykten från mammans våldsamma pojkvän. Det är en stark, förtrolig och rak dokumentär om en ung tjej som försöker försonas med det förflutna och samtidigt följa sina drömmar.
Vänsterpartiets HBTQ-politik – föreläsningskväll (18.00-20.00)

Vänsterpartiet Hedemora har bjudit in Coni Ronsten från Vänsterpartiet Västerås. Hon kommer att berätta vilka frågor som är viktiga för Vänsterpartiet idag och hur vår HBTQ-politik har vuxit fram och varför.
Plats: ABF i Hedemora
Kaffet är kokat till 17.45

Pride-bio! (18.00-20.30)

Vänsterpartiet Falun visar filmen Pride och bjuder på popcorn, fika och saft!
Fri entré och alla är välkomna! Anmäl dig gärna här på fb i förväg, eller dyk upp när det är dags.

Plats: Röda rummet, Vänsterpartiet Falun

Fredag 23 september

Regnbågsdisco med DJ Six10 (12.00-12.30)
Häng med på årets färgstarkaste lunchdisco på Dalarnas Museum! Klä gärna upp dig i din färggladaste stass och häng med på en halvtimme med fullt ös. Det är gratis!

WED/Restless legs (16.00)
”Är obehaget så starkt att du känner tvång att röra på benen? Blir det värre på kvällen, natten eller när du vilar? Lindras obehagen vid rörelse? Det kan vara tecken på Willis-Ekbom Disease, WED (även kallad RLS).
Sören Hallberg, ordförande i WED Dalarna, talar om symtom, diagnos och behandling.
Möjlighet att ställa frågor och köpa den nya boken om WED/RLS ”Ett liv med rastlösa ben och dålig sömn”.

På Falu StadsbibliotekSamarr: ABF


Livemusik på Café Peace&Love i Borlänge (19.00)

Lördag 24 september

Lesbisk Frukost med Lesbisk Makt!  (9.30-11.30)
Välkommen till den första lesbiska frukosten i Dalarna!
Kom och ät frukost tillsammans, häng i en miljö där lesbiskheten står i centrum, prata med någon om du vill, dräll omkring och andas lite om det känns rätt. Lesbisk Frukost blir vad vi gör det till. Under frukosten kommer du kunna vara med och ta fram en lesbisk karta över Dalarna. Det kommer även finnas en massa pyssel så du kan preppa och peppa inför paraden!

Vad är Lesbisk frukost?
Lesbisk frukost är öppet för dig som tycker att det är fint att hänga i en miljö där lesbiskhet står i fokus. Du behöver inte se dig själv varken som lesbisk eller som kvinna för att komma – huvudsaken är att du trivs med det lesbiska hänget!

Lesbisk Frukost arrangeras av Lesbisk Makt. Läs mer om oss på lesbiskmakt.nu
I Studiefrämjandets lokaler Kronohallen på Slaggatan 37!

Falu Pride parad (10.00-12.30)
Samling sker från klockan 10.00 i parken kung Gustafs torg. Avgång sker klockan 12.00 med målgång vid Kulturhuset tio14.

Falu Pride på Kulturhuset tio14 (13.00-21.00)

Föreläsningar och utställning på Dalarnas Museum (13.00-17.00)

Pokéwalk Falun (13.37-15.30)
Under årets Falu Pride kommer ArCON tillsammans med Pokémon GO Falun arrangera en Pokéwalk! Pokéwalken kommer att starta vid 13:37 från Kulturhuset tio14 där vi kommer gå en liten sträcka och avsluta vid Stora torget. Under eventets gång kommer det finnas en tävling att delta i med fina priser, mer information om det kommer snart.

Pridemässa (21.00)
I Kristine Kyrka, Svenska kyrkan Falun

Efterfest på Club Etage (22.00-02.00)

Prideparty på Kåre (22.00-02.00)
Det är Pridefestival i stan! Självklart hakar Kåre på festen med sin egna lilla avslutning av prideveckan! Dalarnas studentkår.

Kulturhuset tio14 – lördagen den 24 september

Under hela dagen kommer det finnas ett stort utställartorg med fikaförsäljning, bokbord och konstutställning. På våning 2 har vi ett stort spelhäng med Sverok Gävle Dala och RFSU med både konsoller och brädspel, och en feel good-hörna med smink, frisör och vilhörna.

Stora scenen

Workshop i normkritik (13.00)
Lär dig normkritik och olika hbtq-begrepp. Crash-course & workshop. Kom och lär dig helt nytt, uppdatera dina kunskaper eller dela med dig av vad du redan kan. Både för nybörjare och vana normkritiker.

Blattequeers (14.00)
Tine Alavi
Vita kränkta män presenterar: Total entropi – filmvisning (15.00)
Jordens undergång nalkas. Paret Jonna och Kajsa och deras bästa vän Olle har bestämt sig för att dö tillsammans. Men det blir inte riktigt som de har tänkt sig…
En kortfilm producerad av studenter från manusprogrammet på Högskolan Dalarna.

Myter och verkligheter – en jakt på queer historia (16.00)
Sedan Queering Sápmi avslutades har Elfrida arbetat för Härjedalens fjällmuseums projekt Arkiv Q för att demokratisera historieskrivningen och varit researcher inför Malin Hellkvist Selléns föreställning “Missionären” om lesbiska kristna missionärer i Norra Sverige under tidigt 1900-tal. Hon är även i startgroparna för projektet ”Myter och verkligheter – En lesbisk odyssé” med fokus på lesbisk historia i Norrland.
I denna föreläsning får ni insyn i Elfridas arbetsprocesser och tankar om den suddiga gränsen mellan fakta och fiktion, samtidigt som det bjuds på några queera historiska fynd från arkiven. Föreläser gör Elfrida Bergman
HBTQ inom idrotten (17.00)

En föreläsning om utanförskap och normer inom idrotten, samt hur ledare och föreningar med relativt små medel kan skapa ett mer öppet klimat.
Utifrån rådande normer kring manligt och kvinnligt formas vi som personer både medvetet och undermedvetet. I grupper med i huvudsak killar, exempelvis många idrottslag, kan en negativ jargong skapas vilket riskerar leda till att ungdomar känner utanförskap och väljer bort den typen av sammanhang. Detta vill vi vara med och förändra! Vår målgrupp är alla som har ett intresse av att öka kunskapen kring hbtq-personer och utanförskap samt hur strukturer och jargong som vidmakthåller en exkluderande gruppdynamik kan förändras. Våra föreläsningar kan riktas mot såväl vuxna och ledare som ungdomar. Vi vänder oss även till hbtq-verksamheter och mötesplatser där vi hoppas kunna vara förebilder och en inspirationskälla för att stärka ungdomars självkänsla och tro på sig själva. Föreläsare: Christoffer Smitz

Känslan av paradis – filmvisning (18.00)

En dokumentärfilm om Kvinnohöjden av Zayera Khan.

Vill du? Suzanne Larsdotter om samtycke (19.15)
Hur kan vi främja en ömsesidigt sex– eller, annorlunda uttryckt, förebygga övergrepp och sexuellt våld. RFSU:s grundsyn är att all sexualitet ska bygga på samtycke och ömsesidighet. Så länge sex är ömsesidigt finns det inte sexuella praktiker som är bättre än några andra. Ändå vet vi att många har erfarenhet av sexuella övergrepp och sex
mot sin vilja – tjejer mer än killar, hbtq-personer mer än heterosexuella cispersoner (cisperson är en person vars juridiska och biologiska kön, könsidentitet och könsuttryck är samma och följer förväntade könsnormer).

Detta är ett seminarium om att fokusera på kommunikation och ömsesidighet i praktiken, och lyfta frågor kring hur man kan visa vad man vill och framför allt hur man kan veta vad någon annan vill.

Alexandra Larsson – videoföreläsning (20.30)

Alexandra Larsson är major i Flygvapnet och var den första öppna transkvinnan inom Försvarsmakten. Lyssna på hennes TEDx talk ”Knowing What to Change” från i somras.

Elsborg

Från kolli till elitidrottare (13.30)

Livet kan ta oväntade vägar. Hör Christian Hedbergs historia om vägen till Paralympics 2014.

PRONOMEN (14.30 och 15.00)
Filmvisning av kortfilmen PRONOMEN (av Alva Ringbom, Freja Lindberg & Erica) och eventuell efterföljande diskussion.

Demokrati & lokala medier (15.45)

Föreläsning med Gefle Dagsblads chefredaktör Anna Gullberg

Panelsamtal om rasism i Dalarna (16.30)
Välkommen till ett panelsamtal om rasism och att bli utsatt för rasism i Dalarna. Med nationalistiska krafter är på frammarsch i Dalarna vill vi ge utrymme till människor med personlig erfarenhet av olika sorters rasism och hbtq-fobi att ta scenen och berätta för publiken var skåpet ska stå.
Medverkande: Tine Alavi (moderator), Rosa Güclü Hedin, Daniel Riazat, Alina Koltsova och Ivan Midjich.

We Are Dalarna om nationalism (17.45)
We Are Dalarna är ett nätverk för aktioner i Dalarna. Nätverket arbetar för demokrati och mänskliga rättigheter och mot antidemokrati, rasism, nazism och sexism.

Vi kommer att föreläsa om vitmaktmiljön i Dalarna, om nationalismens mångsidighet och anti-normkritiska homogenisering av människor. Vi kommer att prata om civil olydnad som politisk metod för att skapa förändring och vi kommer prata om vikten av lokalorganisering och att människor engagerar sig på sina villkor och faktiskt gör det som de kan på de villkor de själva önskar.
Vi finns på plats på Falu Pride 2016 för att människor ska kunna få lära sig av oss, vår verksamhet och få svar på sina frågor gällande nazism, nationalismen och andra frågor som berör vårt nätverk. Ta denna chansen att ställa dina frågor och att ha en diskussion tillsammans med oss!

Stiko Per Larsson (18.45)
Stiko Per Larsson är singer-songwriter från Leksand. Han har tidigare uppmärksammats för sina Vandringsturnéer för välgörenhet och har nu skrivit årets Dala Pride-låt: Dansa (kärleken är fri) – en låt han själv besrkiver som ”en enkel sång om kampen för kärlek och frihet i en värld där det fortfarande finns dårar och galningar som ser till att folk lever under förtryck”.
Så kom och dansa med oss och Stiko Per Larsson på årets Dala Pride!

Nino Mick (19.30)

”Jag heter Nino. Det svåraste jag vet är att berätta vissa saker. Ändå kan jag inte låta bli. Jag hittar ett sätt att säga det, lär mig orden utantill och berättar för så många som möjligt, ofta från scen. Det kallas estradpoesi. Det är litteratur för den rastlösa, onani för den skamlösa och terapi för den tröstlösa. Det är mitt jobb.”

Nino Mick är estradpoet och vann SM i poetry slam 2013. Hen har gigat både i och utanför Sverige, men detta är första gången Nino besöker oss på Pride i Dalarna. Missa inte detta! <3

Soulsaga – Spoken Word (20.15)
Soulsaga är en rapartist som hittat ett eget artistiskt uttryck. I nuläget har han flera järn i elden och vare sig det handlar om traditionell hiphop, Spoken word-poesi eller vad han kallar ”Visrap”, så är de nakna och självutlämnande texterna centrala. Så sent som för ett par veckor sedan stod han även som vinnare i Avesta Poetry Slam. Denna gång skalar han av allt annat än orden och levererar en ren dos Spoken Word rakt in under huden på lyssnarna

Falurummet

Jag är en Mistress – inte en Gudinna (13.00)
Caisa Viksten berättar om livet som lesbisk transkvinna i BDSM-världen. Både egna erfarenheter och goda råd. Utrymme finns för frågor och samtal.

HBTQ i arbetslivet (14.15)
HR chef Richard Mårtensson, Falu Kommun och Malin Ragnegård, avdelningsordförande Kommunal Bergslagen föreläser om hur vi arbetar med HBTQ frågor samt hur vi motverkar diskriminering och kränkningar i arbetslivet.

Regnbågsstickning (15.00)
”Sticka i Falun och Borlänge” Dalarnas Hemslöjdsförbund stickar sockor och smådetaljer i regnbågsfärgade garner. Kom och sticka med oss! Ta med dig en egen stickning eller prova på.

Proud and Nerdy – spelkultur (17:00)
Viktor Johansson från Studiefrämjandet kommer och föreläser om spelkultur.

Trans & Intersex – Politiskt läge (18:00)
Hur ser det ut idag i Sverige för transpersoner? Vad jobbar vi för? Vad är intersex och hur går det ihop med transpersoners kamp? Detta och mer pratar vi om. Transkampen fortsätter!
Esra, den/hen, 27 år – ledamot i RFSL ungdoms förbundsstyrelse

Gävle-Dalas unga regnbågar – öppen träff för hbtq-ungdomar (18:45)
Är du ung och hbtq-person i Gävleborg eller Dalarna?

Då är detta ett häng för dig! Träffa andra och dela erfarenheter, och träffa RFSL Ungdom och få tips om hur ni kan organisera er! Vad vill du se mer av i Gävle-Dalatrakten för unga hbtq-personer? Vad kan vi göra tillsammans? Kom och häng med oss!

Vill du ha hjälp med reseersättning? Ta kontakt med falupridekultur@gmail.com så hjälper vi dig!

Porrkultur – Hur pornografi påverkar vår kultur (19.30)
Länge har många trott att pornografi är något ofarligt, underhållande och roligt. Det finns idag närmare 50 års forskning om pornografi som visar motsatsen. En studie visar att 90% av dagens mainstreamade pornografi innehåller fysiskt våld – medan endast 10% innehåller någon form av kyssar och smek. Idag lider ett flertal unga män av så kallad ”porrimpotens”, och läkarmottagningar vittnar om att unga kvinnor blivit skadade efter att de haft ”porrsex”. Det har även visat sig att pornografi i stor utsträckning leder till separationer och skilsmässor, och att män som regelbundet brukar pornografi odlar mer aggressiva attityder mot kvinnor. Detta, och mycket mer får ni tal del av i en helt unik föreläsning i Sverige.
Det är idag normaliserat att se på pornografi, men fortfarande tabuerat att prata om det. Nu bryter vi tystnaden!
Johanna Nyman är masterstudent i etnologi på Uppsala universitet.

Jungfrun

Newcomers bjuder på arabisk och afrikansk mat (13.30)

Try regional dances (14.45)

Newcomers conversation about sexual rights (15.30)

Talks about lgbt issues in persian (18.00)

Dino Suhonic from Maruf (19.00)
Maruf connects, strengthens and supports queer Muslims and their allies. They give queer Muslims and their allies a voice, visibility and power to create more social acceptance in their communities and to raise awareness around sexual orientation, gender identity and expression.

Queer Muslims are often put under pressure by their societies. They are forced to leave a part of their identity. Queer or Muslim? Religion or integration? By forcing to choose, the right of self-determination and diversity is taken away.

Maruf works to build societies free from discrimination based on sexual orientation, gender identity and expression, religion/belief(s), ethnicity and/or race. Societies in which we all take responsibility to value the power of diversity and intersectionality.

Dino Suhonic is the founder of Maruf and will together with the audience tell the story of the beginning of and need for Maruf.

Grupprum 1

Fittprylar för sex och miljö (14.15)
P-metoder och menskoppar. Birgit Linderoth/Gröna Barnmorskan

Bygg din drömstad (15.15)
Hur ser ditt utopiska Falun ut? Bygg din dröm tillsammans med Faluns Ungdomscoacher. En workshop där eget skapande varvas med samtal.

Bisexuella – HBTQ familjens osynliga barn. (16.45)
Om bisexuellas ohälsa med Suzanne Larsdotter.
Ohälsotalen bland bisexuella är stora, framförallt hos bisexuella kvinnor. Mindre tillit till andra människor, upplevelse våld, mer självdestruktiva beteenden, självmordstankar och självmordsförsök säger olika studier. Detta är inget nytt men varför pratar ingen om det. Varför fortsätter bi och pansexuella vara HBTQ-familjens osynliga barn?

Queera landsbygden! (18.00)
Ett samtal om hur hur vi kan sprida queera, öppna och normkritiska budskap utanför storstäderna. Hur skapar vi mötespunkter och hur tar vi till vara på de resurser och den historia som redan finns på platsen?

Utomhus

Invigning med landshövdingen (12.30)

Fotboll med Falufittorna (13.30)
Falufittorna är en kvinno- och transseparatistisk grupp som spelar fotboll. Hos oss ska det finnas möjlighet att spela tillsammans för att det är stärkande och kul. Vi anser att separatistiska rum behövs för att kunna ta plats i sammanhang som inte alltid är tillgängliga. Gruppen riktar sig till alla från nybörjare till erfarna. Fokus ligger på att peppa, svettas och att ta plats med kroppen så mycket som den alltid borde få göra.
Utställare på Kulturhuset tio14

 • HU15 – Vi kommer att sälja fika med pride-tema. Vi kommer inte inte ha nötter i något men vi kommer att erbjuda laktos- och gluten fria samt veganska alternativ.
 • Kvinnohöjden – feministisk kurs och gästgård
 • Författaren Mina Hansson
 • Deckarförfattaren Gunilla Bergstrand
 • Ingrids källare – egendesignade väskor med olika regnbågsmotiv, säljer i receptionen
 • Kommunal
 • LO
 • PartyLite
 • Spelkultursföreningen ArCON och SverokGävledala samt projektet Proud and Nerdy
 • Vänsterpartiet Dalarna
 • Ung Vänster
 • Djurens Rätt Gävle
 • Svenska kyrkan Falun
 • Stella tebeweka – Handcraft earings, necklaces, baskets, cloth, etc from East Africa and Moldavia. Specially recycled material
 • Rättighetscentrum Dalarna
 • Arbetsförmedlingen
 • Gröna barnmorskan
 • Vidgade vyer/ajovec – latin crafts
 • Åppelbo Bryggeri

Vill er förening vara med som utställare? Klicka här och fyll i formuläret

Dalarnas Museum – lördagen den 24 september
Vår revolution är nu – fotoutställning av Freja Lindberg
Jag är fotograf och queer aktivist. Genom att ta bilder på personer och saker jag anser måste få mer utrymme och uppmärksamhet vill jag förändra den skeva representationen som finns i samhället. Representation är livsviktigt och räddar liv. Det vill jag bidra till.

Nyanser – filmvisning om asexualitet
Vad är asexualitet? Vad innebär det att ha asexuella erfarenheter? Och hur bemöts det?
Blå Stenback visar sin och Elvira Kierkegaards kortfilm Nyanser, som spelades in i Göteborg hösten 2014. Kort samtal och frågestund efteråt.

Sponsorer Dala Pride 2016

 • Postkodlotteriet
 • Falu kommun – Evenemangsrådet och Kulturförvaltningen
 • Kulturhuset tio14
 • Falu Fängelse Vandrarhem
 • Kvicks Business
 • Hemköp
 • ICA Supermarket Britsarvet
 • Byggmax
 • Magasinet

 

Nyfiken på vad som hänt tidigare festivaler?