Dala Pride 2019

Nu kör vi Dala Pride 2019!

Välkommen till en vecka i normbrytandets tecken. Vi bjuder på workshops, föreläsningar, artister, poesi, filmvisning, samtal, möten, livsöden, utställare och allt däremellan, helt gratis!

Dala Pride är en normkritisk, intersektionell, gränsöverskridande och öppenhjärtig hbtq- festival Förutom en hel vecka med evenemang runt om i Dalarna 9-14 september så har vi en fullmatad finaldag den 14 september på Gamla Elverket i Falun! På den här sidan hittar ni alla de grymma programpunkterna under veckan!

Alla människor med ett öppet sinne med eller utan regnbågar är hjärtligt välkomna till festivalen som är gratis! Arrangemanget är partipolitiskt obundet och drogfritt!

Schemat och programmet är här!

Programmet hittar ni  i detaljerad form på den här sidan och schemat med överskådliga tider hittar ni genom att klicka på bilderna nedan!

Karta över lokalerna

2019


9 september

Samtalsgrupp för #allamän: Manlighet utifrån HBTQ (19:00)
Gamla Elverket, Ölandsgatan 8

MÄN Falun bjuder in #allamän i Dalarna till samtal! I samtalsgruppen tar vi upp ämnen som berör alla män på ett eller annat vis. Vi har ett fokus på egna erfarenheter och skapar tillsammans ett samtalsklimat som är tillåtande och öppnar upp för reflektion.

En hel sommar har gått sedan vi sågs senast och nu väntar hösten med nya spännande och häftiga samtal. Eftersom vår träff på måndag 9 sep kl 19.00 på gamla Elverket råkar ligga under Prideveckan i Falun, valde vi att försöka få till ett tema som gick att koppla till det. 

HBTQ-begreppet (homo, bi, trans och queer) kastar ljus på föreställningar om manlighet eftersom det bryter mot många könsnormer. Att diskutera manlighet blir därför det övergripande temat för kvällen, men mer specifikt riktat mot hur män kommunicerar sin vilja att inte bli tolkade som feminina, eller ”bögiga”. Fundera över följande frågeställningar inför vår träff nästa vecka:

– Hur ser du på intimitet mellan män? Närhet, kroppskontakt, kramar o.s.v.
– Hur använder du begrepp som kopplas till homosexualitet? Säger det något om din attityd gentemot gruppen?

Varmt välkommen!

https://www.facebook.com/events/405326436784089
https://mfj.se/samtalsgrupp-deltagare
https://www.facebook.com/pg/MfjFalun

 


10 september

Ljusmanifestation på WHO:s suicidpreventionsdag (19.00-21.00)
Stora Torget i Falun

Syftet med manifestationen är hylla de medmänniskor som med omtanke gör livet lite lättare för personer som lider av psykisk ohälsa, minnas dem som gått bort i suicid, stötta dem som dagligen kämpar eller har kämpat med sin psykiska ohälsa samt försöka bryta tabun som finns i samhället kring psykisk ohälsa.

Ta med dig ett ljus tänd det för någon som betyder extra mycket för dig, tänd ditt ljus för någon du saknar eller tänd ditt ljus i en hyllning till dig själv och din egen kamp. Gravljus är att föredra.

Vid dåligt väder såsom blåst, regn eller snö kommer manifestationen ställas in men tänd då ditt ljus hemma istället.

Hoppas vi ses!
Inte ensam i Falun 

#ettFalundärallablirsedda – ett Falun där alla blir sedda

 


12 september

Får jag se på dina trosor? (19.00)
DalaTeatern, torsdag 12 september 

En föreställning om tidig sexualitet. Ett tjuvkik i barndomens dagböcker, ett öra mot dörren till våra (låsta) barnrum.

Det handlar om sexbomber, slemgummor, hundar, ridläger, en kompis mammas trosor, kåta vampyrer, att sova över hos sin bästis och vad ett gosedjur kan vara bra för. Utifrån samtal, dagboksanteckningar, intervjuer, minnen och berättelser med och från folk som är eller någon gång har varit barn, har vi skapat en föreställning om hemligheter och sexualitet.

Vi undersöker nyfikenhet, självklarhet, lek, lust, utforskarglädje, fantasi och drömmar, men även osäkerhet och tabun.

Kvalitetsteatern​ bildades i januari 2011 och är en queerfeministisk frigrupp med huvudsaklig fokus på scenkonst för, av och med ett hbtq-community. ”Vi är själva lesbiska, bögar, bisexuella och transpersoner och har en personlig utgångspunkt i vårt arbete, där vi använder egna och andras erfarenheter för att undersöka större strukturer. Vi arbetar genreöverskridande med text, ljud och rörelse/dans och baserar ofta våra verk på dokumentärt material. I tidigare projekt har vi t.ex arbetat med normer kring kön, klass, queerhet, lesbiskhet, trans, musikal, dans och teaterformen i sig.”

https://www.facebook.com/events/890283124691985

HBTQ I FANTASTIKEN – författarbesök Sofie Bjarup & Martine Carlsson (17:30)
Falu stadsbibliotek, övre plan

Sofie Bjarup skriver deckare som utspelar sig i ett viktorianskt London. Martine Carlsson skriver fantasy på engelska med en tematik inspirerad av franska revolutionen. 

Gemensamt för de båda författarna är att de lyfter homosexualitet och sociala frågor i sina verk. 

Fantastisk läsning – samtal om fantastik är boksamtal för dig som gärna läser skräck, fantasy och science fiction.
Du behöver inte anmäla dig och det kostar inget att vara med. Ålder från 15 år. Leder samtalet personal från Falu stadsbibliotek.

https://www.facebook.com/events/421140151828694

 


13 september

Bbtq – Grillkväll för HBTQ+ ungdomar inför pride (18:00-21:00)
Studio Falun, Teatergatan 5, 79162 Falun

Välkommen till en knyt-grillkväll på Studio den 13/9 kl: 18-21! 

För dig som vill träffa nya och gamla vänner att hänga med under Falu Pride den 14/9! Ta med egen mat att grilla, vi står för sallad och dricka! Vid dåligt väder kommer vi att ha knytis inne på Studio utan grillning.

Värdar för kvällen: Elliott och Adam. Skicka gärna ett mejl till elliott.studio2002@gmail.com senast den 11/9 med namn och om du inte har möjlighet att ta med egen mat, då löser vi det,

https://www.facebook.com/events/435894313943435 

 

Falu Pre Pride party 

Vi har äran att presentera årets förfest till FALU PRIDE 2019!! — PRIDEFEST när den är som bäst!🥂🌈💙💚💛🧡❤️ •

.. när vi på Harrys tänker regnbågsfest tänker vi ~ MAGI! 🎉✨

Vi kommer att maxa atmosfären och skapa ett påkostat event med glitter, färger & kärlek – där ALLA är välkomna! 🧡🌈🎉

Mingla med en dragqueen. ta mingelbild med en diva & testa våra AMAZIING drinkar i pridebaren 🧡💚💙🌈

Till undsättning kommer vår härliga DJ UFFE ifrån ”TRUE COLOURS” och ”ÅRE PRIDE” att dundra toner av schlager, nostalgiska hits och dagens listettor!

Vi stoltserar med ett DUNDER DANSGOLV & en pridefest utöver det vanliga! 🎉

Kom till Harrys den 13 September & gör stämningen! 🥂🌈🎉🕺💃

Harrys är en stolt samarbetspartner till PRIDE och kommer på kvällen dundra på med LIVEBANDET ”U WISH” som spelar  allt mellan schlager och hårdrock! Vi har även vår DJ EDVARD på nattklubbsdansgolvet!!

Vi ses väl där? 🔥🔥

ÅLDERSGRÄNS; 18+
FRI ENTRÉ TILL KL. 23.00 (därefter 100kr)

https://www.facebook.com/events/867793983600897

 

14 september

Pyssel vid Östra Skolan (10-11.45) 

För små och stora – gör din egen regnbågsnyckelring!

https://www.svenskakyrkan.se/falun/nyheter/dala-pride

 

Falu Prideparad 2018 (10.00-13.00) av RFSL Dalarna

Från Östra skolan till Stora Torget

RFSL Dalarna fortsätter med sjätte upplagan av festivalens fantastiska parad. Vi hoppas såklart på en rejäl uppslutning även i år! Se till att vara där i god tid då det väntas mycket folk och ett långt tåg! Ta med alla ni känner och ett glatt humör, ev ett paraply om det blir regn.

 • Samling sker FRÅN klockan 10.00 på fotbollsplanen utanför Östra Skolan
 • Avgång sker klockan 12.00. Men se till att komma i tid!
 • Målgång sker vid Stora torget framför rådhuset i Falun. Ca 13.00

Privatpersoner behöver ingen föranmälan, men föreningar, företag och organisationer som vill vara med uppmanas att föranmäla sig till: faluprideparad@gmail.com Tala om ifall ni ska ha skylt eller banderoll. Ansiktsmaskering är ej tillåtet. 

Så bjud nu in hela familjen, grannar, släkt och vänner. Ta med skolkamrater och kollegor! Tillsammans färgar vi Faluns gator i regnbågens alla färger! 🏳️‍🌈

#rfsldalarna #falupride #faluprideparad #dalapride

https://www.facebook.com/events/1049864045404324

 

Invigning med Martin Kallur (13:00)
Rådhustrappan, Stora torget 

”Vi måste kämpa för hbtq-personers rättigheter” sa Martin Kallur efter att nazisterna skurit ner och stulit regnbågsflaggan på tomten. Händelsen ledde till en mobilisering i bygden och har blivit en symbol för ett Dalarna som står upp mot nazismen och för allas lika värde. Idag inviger Martin Kallur Falu Pride festivalfinal på Stora Torget!

Efter detta går vi alla in till….

Festivalfinal på Gamla Elverket

HELA DAGEN

Diverzity Förlag

Diverzity startades 2018 för att gå emot strömmen och ge ut normbrytande romaner, alster som bryter mot normer kring, etnicitet, sexualitet, klass och könsroller, fysisk och psykisk funktion, och hur familjer kan se ut. De har böcker för både vuxna och unga vuxna, och ger boktips under festivalen.

Tatuering från Rax Tattoo

Mångfaldigt prisbelönte Roger Axelsson från Rax Tattoo i Insjön och utsedd till ”Årets tatuerare 2019” på Svenska Tatueringsmässan i Norrköping och kompis/gästarbetare Anders aka Illusionsfabriken kommer att ha dropp in tatueringar på festivalen för att tatuera pridemotiv.


Regionens experter på sexuell hälsa!

Motsvarigheten till fråga Olle från Regionen finns på plats hela dagen! Vad vill du veta om att testa sig, ta hand om sin hälsa och ha ett peppigt sexliv? Kom och fråga i utställaravdelningen!

Klädbytarbord och bokbytarstation

Ta med en bok, och få en ny bok hem! Rensa ur garderoben och byt ett plagg mot ett annat, för miljöns skull. Överskottet skänks till Röda Korset i Falun och till insamlingar för behov i humanitära kriser.

Försäljning av Regnbågssmycken 

Kom och spana in konstnären Martina Henrikssons smycken som finns till försäljning under festivalen.

PÅ DE OLIKA SCENERNA!

Ungdomshäng, pyssel & quiz med RFSL Ungdom Dalarna (13:00-14:30)
Agitatorn

Kom och häng med RFSL Ungdom Dalarna! Sitt och prata eller pyssla en stund. Vi pysslar och pratar första timmen, kom och gå som du vill.

Andra timmen kör vi ett Queer Quiz – tävla i lag och prova era kunskaper om queerkultur och queerhistoria! Föreningen startade 2017 och är till för dig som är HBTQIA och mellan 13-30 år.

Hbtq & normkritik för nybörjare  (13:15-14:00) 
Stora stöten

Vad står alla bokstäver för? Vad är normkritik? Homo, bi, trans, queer, cis, pan, asexuell, intersex. Lär dig botanisera bland begreppen med oss!

Pontus Rasmusson (13:30-14:00)
Stora Scenen

Pontus har stått på scen sen han var 9 år och är idag känd från Instagram, Youtube och TikTok med mer än 140 000 följare. Nu kommer han till Falu Pride för att uppträda, och även för att ha meet and greet med sina fans! 

www.instagram.com/pontusrasmusson
www.youtube.com/c/PontusRasmussonOfficial

.

.

Föreläsning om Fittfakta med RFSU (13:30-14:15)
Demokraten

En liten djupdykning i fittans delar och funktioner med RFSU Dalarna 😉 Lär dig allt du inte visste att du ville veta!

Årets prideartist! Jana Alexa (14:00-15:00) 
Stora scenen

Jana Alexa är dalatjejen som med rötterna i  Torsång arbetar med stjärnproducenter för att skapa fantastisk hitmusik! Vi har nu den stora äran att presentera årets pridelåt av denna begåvning!

https://www.instagram.com/janalexas

Religionsfrihet eller diskriminering – var går gränsen? Dalarnas Tidningar (14:00-15:15)

Stora stöten

Måste en religiös församling välkomna samkönade par?  Frågan har aktualiserats när Lugnetkyrkan i Falun kritiserats för motståndet mot homosexuella äktenskap. Det har fått kommunen att reagera och hota med att avsluta ett samarbete som innebär stora summor till kyrkan.

Den här konkreta frågan ­- som just nu är högaktuell i Falun – väcker många andra frågor där uppfattningar om tro och tolerans krockar med varandra.

Å ena sidan handlar det om alla människors lika värde, rätten att vara och bli accepterade som vi är. Å andra sidan rätten till olika trosuppfattningar och hur bibeln ska tolkas.

För inte så länge sedan var även Svenska kyrkan emot att viga homosexuella, men har ändrat uppfattning i takt med att samhällets syn på homosexualitet ändrats. I dag är kyrkan en självklar aktör i Pride.

För att gå till botten med problematiken bjuder vi in allmänheten för att lyssna till ett samtal om den svåra balansgången.

Bild Øyvind Tholvsen, pastor i Lugnetkyrkan, Joakim Storck (C), kommunalråd i Falun, Christina Eriksson, kyrkoherde i Svenska kyrkan, Falu pastorat och Gabriel Ehrling Perers, chefredaktör Avesta Tidning

 

Tantrickink o Tantricspancing workshop med Sofia Cerne, Xtas (14.15-15.15) 
(Demokraten) 

Att möta sig själv via kroppen och känslan/upplevelsen och inte via huvudet och tankarna är magiskt. På engelska kallar man det Embodiement – vilket på svenska blir Förkroppsligande. I din kropp bor din sanning och där är nyckeln till din framgång! Att närvarande och öppet våga möta dig själv och din partner i både smärta och njutning! Vi kan kalla det BDSM + Tantra = Sant eller Tantrickink som jag kallar det. 

Kom o prova på några tantriska övningar och kanske blir det lite kinky spanking också. Vi gör säkert någon polaritetsövning också. 

Sofia Cerne jobbar med tantrisk BDSM i www.tantrickink.se o www.xtas.nu och är jätteglad vara tillbaka ”hemma” i Falun. 

Sofia har gett workshops inom BDSM sedan 2012 och i lett grupper och hållt kurser i 30 års tid… Som den entreprenör hon är så startade företaget som driver Tantrickink 2015 men det första företaget startade hon 1998 inom mer traditionell bransch, samhälls- och företagsutveckling med fokus på entreprenörskap och hållbar utveckling. Den tantriska vägen hittade hon 2008 där hon gått kurser för lärare både i Sverige och Europa. 

Asexualitet och Aromantik (14:30-15:15)
Agitatorn

Blå Stenback från RFSL ungdom

”Asexualitet brukar beskrivas som avsaknaden av sexuell attraktion. Men vad är attraktion? Och finns det olika sorters attraktion? Vad är skillnaden på romantisk och sexuell attraktion? Och vad innebär det att INTE känna attraktion?
Vad är asexualitet och aromantiskhet? Hur vet en om en är aromantisk och kan en vara både lesbisk och asexuell? Tillsammans med en person från RFSL Ungdoms arbetsgrupp Asexualitet och Aromantik utforskar vi olika begrepp och tankar kring attraktion och ickeattraktion. ”

Hbtq-seniorer ska leva hela livet  med Pell-Uno Larsson från RFSL Senior (14:30-15:30)
Lilla stöten

Pell-Uno Larsson från RFSL:s förundsstyrelse besöker Falu Pride för en att prata om RFSL Senior, och varför vi behöver motverka ofrivillig ensamhet, ha trygga mötesplatser, bra boenden t ex trygghetsboenden med hbtqi- profil, vård- och att omsorgspersonalen ska ha adekvata hbtqi- kunskaper. 

”Skiljd vid andra  ögonkastet” Magnus Carlsson (15:00 – 16:20)
Stora Scenen

”Skild vid andra ögonkastet”, Ny humorshow om och av kärlek med Magnus Carlsson. ”Komikern Magnus Carlsson medverkade i SVT’s ”Gift vid första ögonkastet” vilket gjorde att han upplevde både ett äktenskap och en skilsmässa framför kameran. Förra året gästade Magnus FaluPride med skrattsuccén ”Bög In Box” där han delade med sig av sin egna desperata jakt på kärlek. Nu öppnar han upp blicken och tittar på hur jakten ser ut i samhället. Vad är det egentligen vi vill ha? Oavsett om du är homo eller hetero kommer du att känna igen dig. Tillsammans med publiken reder han ut hur det är att dejta, flytta ihop, gifta sig och (tyvärr) skilja sig i TV och i det verkliga livet.

Med kända kärleksexperter, musik och komik blir det en föreställning som innehåller något nytt, något gammalt, något lånat och något blått.

https://www.facebook.com/events/887046398340032

Min transresa Leon Reuterström (15:15-16:15)
Stora stöten

Leon Reuterström spelade i SDHL och var målvakt i U18-landslaget och kom 2018 ut som transkille på Instagram, vilket också ledde till att han avslutade  sin karriär som hockemålvakt. Idag driver han en blogg där vi kan följa hans transresa och på lördag kommer han till Falu Pride!  https://nouw.com/leonreuterstrom

 

Antirasism inom hbtq-rörelsen! med Nazli Moloudi (15:15-16:15)
Agitatorn 

Rasism finns tyvärr även i hbtq-världen. På denna föreläsningen kommer vi gå genom vissa begrepp, hur rasism tar uttryck och vad vi kan göra i praktiken!

Särskilt sponsrad av Rättighetscentrum Dalarna och Sensus

 

 

Satanism som normkritiskt motstånd (15:15-16:00)
Demokraten

Under Stockholm Pride bjöd det nystartade Satanistiska samfundet in till ett samtal på temat ”Satanistisk feminism – behövs det? Vad händer när man lägger ett satanistiskt filter över aktivism?” När konservativa religiösa rörelser stärker sina positioner emot mänskliga rättigheter, kan då Satan vara en litterär förebild för frihetskamp? Samtalet fortsätter med en av organisationens grundare Jenny Hedin. Moderator Linnea Risinger.

 

Polyträff  (15:30-16:30)
Lilla stöten

Polyträff, polyfika, polycafé. Kärt barn har många namn, välkommen till en samlingspunkt för gamla och nya polys!

 

Introduktion till replek med Prettodekadens (16:00-17:30)
Demokraten

Replek och repbondage är så mycket mer än att binda fast varandra, och det kan göras på så många olika sätt! Oavsett om en utövar replek som sexuell maktförskjutning, en meditativ praktik utan sexuella inslag, eller anarkistiskt med flytande maktförhållanden och skiftande roller mellan bindare och bunden, så finns det några grundläggande saker som är bra att känna till. Den här workshopen är tänkt som en intruduktion till de sakerna, och en språngbräda för att utforska rep på egen hand senare.

Förutom samtycke och säkerhet, så börjar vi utforska kroppsmanipulering, repspänning, och hur en kan leka med själva bindandet.

Vi kommer inte att fokusera på snygga mönster och knutar, utan på interaktion och spänning mellan människor.

Förkunskapskrav: Det är bra om du kan knyta ett par skosnören, men det är inget krav.

Ta gärna  med: Egna rep och säkerhetssax om du har, anteckningsmatriel, och något att dricka.

Även om det går att delta ensam, så får du förmodligen ut mer av workshopen om du deltar tillsammans med någon. Det behöver inte vara en relationspartner, men någon du litar på och känner dig trygg med. Det kommer inte att finnas tid för att leta efter en workshoppartner under workshopen.

Det rekommenderas att switcha, det vill säga att byta roller mellan att binda och bli bunden, under workshopen. 

Föreläsning om nazism i Dalarna med EXPO (16:15-17:15 )
Stora stöten

Daniel Vergara är reporter på Stiftelsen Expo och besöker Falu Pride för att föreläsa om nazismen i Dalarna. Daniel arbetar med att granska de miljöer som Expo bevakar och skriver artiklar till både tidskriften och webben. Bland de ämnen Daniel skrivit om finns olika ideologier och grupper, hatbrott samt rasistiska uttryck i medier och civilsamhället i övrigt.

 

 

Transseparatistisk workshop med tema self-care Arvin Hembäck (16:15-17:15)
Agitatorn

Hur kan vi bli bättre på att ta hand om oss själva? Syftet med denna workshop är att skapa ett tryggt rum för samtal, diskussion och erfarenhetsutbyte kring att leva som transperson i ett samhälle som sällan är utformat efter våra behov och vårt välmående. Workshopen hålls av Arvin Hembäck, transperson, leg. psykolog och styrelseledamot i RFSL Gävleborg 

Spoken Word Open Mic (16:30-17:00)
Caféet

Låt orden flöda spontant eller planerat! Nu är micken din för en stund, passa på att uppträda med dikter, sånger, musik, stand-up eller andra korta framträdanden. Konsten är fri!

.

.

BiQuPan-träff  (16:30-17:15)
Lilla stöten

Bin, queera och pans får den här timmen en egen hörna för multisexuella tankar och nätverkanden!

 

Queert konstsnack Del LaGrace Volcano (17:00-17:45)
Stora scenen

A visual lecture that demonstrates the importance of resisting and challenging norm compliant culture: from white norms to body norms to the
gender norms we all conform to on a daily basis. Del LaGrace Volcano is an artist and social justice activist that has been queerly provoking
mainstream heteronormative culture for 40 years. HOW TO RESIST is designed to challenge all who attend to reflect upon the unquestioning
compliance our institutions have programmed us to perform. No matter how radical or progressive you think you are Volcano will ask you to think again!
Come and learn how to be/come part of the solution rather than part of the problem our species and planet are confronting today.

MIKA, star of the Vice documentary, RAISED WITHOUT GENDER, 7 years old and icke-binär, will be part of the talk.

 

E(RO)TIK med Myra Åhbeck Öhrman (17:15-18:15)
Stora stöten

Erotik framför allt porr, är ett ständigt laddat ämne som lämnar få oberörda. I en tid då det aldrig är mer än ett knapptryck bort, har rädslan för dess påverkan lett till diskussioner om innehållsfilter och påståenden om den skada den kan göra på individen och samhället.

Trots det konsumerar uppskattningsvis hälften av befolkningen nätporr regelbundet. Så vad säger forskningen egentligen om hur det påverkar oss – är det så skadligt som det påstås?

Finns det positiva effekter värda att bevara om vi kan lära oss att konsumera erotik på ett mer etiskt hållbart sätt, och hur gör vi i så fall det?

Myra Åhbeck Öhrman är en fristående debattör, skribent och föreläsare, med ett stort intresse för jämställdhet, sex och politik.

Trygga rum och hållbart engagemang
– om psykisk hälsa och suicidprevention för hbtq-personer
(17:15-18:15)
Agitatorn

Vi pratar allt mer om hållbart engagemang i civilsamhället och om hur vi tar hand om varandra. Samtidigt har hbtq-personer sämre psykisk hälsa än befolkningen i stort. Hur går det ihop? När siffrorna talar sitt tydliga språk, hur går vi vidare från att bara rabbla upp dem till att se på vad de beror på? Och framför allt, vad kan vi göra åt det, tillsammans?

Linnea Risinger, projektledare för ”Starkare tillsammans”, berättar om vad hur en kan arbeta suicidpreventivt och med att främja psykisk hälsa för hbtq-personer i allmänhet och transpersoner i synnerhet utifrån guiden ”Vi mår bättre tillsammans” skriven av Edward Summanen, transsakunnig på RFSL.


Newcomersträff (17:15-18:15)
Lilla stöten

En stund för asylsökande hbtq-personer att samlas för samtal och gemenskap.

Rullstolsdans Sinclair dansstudio (17:30-18:15)
Demokraten

Sinclairs Dala Dansstudio bjuder till stund av prova på rullstolsdans för både sittandes och gående. Passet kommer bjuda på danser som Rullstolsbugg, Rullstolsvals och kanske till och med Rullstolscha-cha!

.

.

.

Ambient Noise Cynthia Forlorne (17:45-18:15)
Caféet

Konsert, melodisk noise/ambient med queera texter. Jag är en elektronmusiker som har studerat komposition på Norges Musikkhøgskole, och som nu är bosatt i Malmö där jag är aktiv i undergroundmusikkulturen.

 

 

UTANFÖR GAMLA ELVERKET

Spökboll för kvinnor och ickebinära (16:00)
Södra Skolan

Vi kör premiär och prova-på för spökboll för kvinnor och ickebinära i Falun under Dala-pride! Veckan efter kör vi igång regelbundna spökbollsträffar som kommer fortgå hela säsongen, på onsdagar kl 19-20 i Södra skolans gymnastiksal i Falun).

Osäker på om spökboll passar dig? Detta blir ett perfekt prova-på-tillfälle! Vi spelar för att ha kul!

Alla kvinnor och ickebinära är välkomna. Vet/tror du redan nu att du vill vara med under hösten? Gå med i vår Facebook-grupp där vi kommer koordinera våra spökbollsträffar: Spökboll bonanza Falun

Att vi håller spökbollen endast för kvinnor och ickebinära är för att skapa ett tryggt space för oss, där man får vara som man är och få gott om utrymme att spela.Kostnad: på Pride är det gratis prova-på! Under hösten är det också billigt! Någonstans mellan 10-20 kr per gång, beroende på hur många som kommer, då vi bara delar på hyran för gymnastiksal helt enkelt.

Klicka gärna i att du kommer på facebookevenemanget så vi vet ungefär hur många som kommer: https://www.facebook.com/events/621524731691730/?ti=icl

Kom, det blir kul!

/Anna Nylander, nyinflyttad i Falun från Stockholm där jag var med i ju just ett spökbollsgäng för kvinnor och icke-binära. Så kul att jag nu får lov att starta upp det på min nya hemort

https://www.facebook.com/events/621524731691730

 

Pridemässa (18:00)
Kristinegården, Kristinegatan 11, Jesper Svedberg sal, Falu pastorat

Välkommen att fira en mässa där mångfald och kärlek står i centrum. Sångensemble under ledning av Ann-Sofi Stål. Anna Frydenberg, präst, Emelie Kjellgren, diakon.

https://www.svenskakyrkan.se/falun/nyheter/dala-pride

 

Faluns fritidsgårdar presenterar årets Pride efterfest i Falun för dig mellan 13-25 år! (20:00-24:00)
Kulturhuset tio14

Den 14 september mellan 20:00 och 24:00 på Kulturhuset tio14. Fri entré! 

Bandet Koltsfoot kommer spela, DJ Gud är på plats, karaoke, godisregn, spel, ansiktsmålning, popcorn och musikquiz m.m. Det kommer även finnas en kiosk med mackor och gott!

Eventets målgrupp: 13-25 år

 • Alkohol- och drogfritt
 • Live-band (Koltsfoot)
 • DJ (DJ Gud)
 • Godisregn
 • Goodiebags till första 20 gästerna

Goodiebags till de 20 första som kommer!!

Festen är alkohol- och drogfri.

https://www.facebook.com/events/460534821457239 

 

AfterPride! / Officiell Efterfest! / 14 september (22:00–02:00)
Falun Bowling & Krog, Myntgatan 43A, 79151 Falun

OFFICIELLA EFTERFESTEN!

Nu är det äntligen dags för Falu Prideparad igen och vi har även i år fått den stora äran att arrangera den officiella efterfesten tillsammans med RFSL Dalarna

❤️💛💚💙💜

★ FÖRKÖP & ENTRÉ

▸ Ålder: 18+ (Leg.)

▸ Förköp: Entré 22.00-22.30 = 99kr

▸ Förköp: Entré Valfri tid = 149kr

▸ Förköp: VIP-bord = 249kr / pers

▸ Entré på plats: 149kr (om biljetter finns kvar)

https://book.swepearl.com/event/60356839?book

Säkra förköp i god tid, förra året blev det helt utsålt!

Tillsammans festar vi hela natten lång i kärlekens tecken!

❤️💛💚💙💜

★ GARDEROB

▸ Lista = Ingen avgift

▸ Förköp = Ingen avgift

▸ Entré på plats = 20:-

❤️💛💚💙💜

★ ÅLDERSGRÄNS

▸ 18+

❤️💛💚💙💜

Varmt välkomna till årets AfterPride! önskar Falun Bowling & Krog & RFSL Dalarna ♥

https://www.facebook.com/events/2285242998404112

 

UTSTÄLLARE PÅ FESTIVALEN

 • RFSU
 • Dalarnas Tidningar
 • Rax Tattoo
 • Diverzity böcker
 • Bokbytarstation
 • Klädbytarstation
 • Medborgarskolan
 • RFSL Dalarna
 • Stolta Föräldrar
 • Vänsterpartiet
 • Miljöpartiet
 • SAC
 • Rättighetscentrum 
 • Region Dalarna
 • Regnbågsblod
 • Smyckessförsäljning

SAMARBETSPARTNERS & SPONSORER

Våra fantastiska samarbetspartners och sponsorer

 • Falu Kommun
 • Dalarnas Tidningar
 • Spendrups
 • RFSL Dalarna
 • Hemköp Falun
 • Dalatrafik och Keolis
 • Gamla Elverket och NBV
 • Sensus och Rättighetscentrum Dalarna
 • Medborgarskolan
 • Svenska Kyrkan
 • Folkuniversitetet
 • Medborgarskolan
 • MÄN för jämställdhet
 • Bilstjärnan

Officiella ständiga samarbetsorganisationer

 • RFSU Dalarna
 • RFSL Dalarna
 • RFSL Ungdom Dalarna
 • Svenska Kyrkan Dalarna
 • Rättighetscentrum Dalarna
 • Dalarna Mot Rasism
 • Dalarnas Feministiska Nätverk
 • Brottsofferjouren Leksand Rättvik
 • JOKO multikulturell förening
 • Ett Falun för Alla

Program från tidigare festivaler

Gamla nyheter