Om festivalen

Dala Pride är en intersektionell normkritisk festival som startades 2012 som heldagsfestivalen Falu Pride. Festivalen har gått från en dag på kulturhuset Arenan i Falun till en hel vecka runtom i Dalarna med en parad i Falun på lördagen.

Festivalen arrangeras av Falu Pride Kulturförening som vill främja ett normkritiskt tänkande i Falun och Dalarna genom skapa mötesplatser för alternativa kulturyttringar. Och arrangera en årligt återkommande normkritisk, intersektionell, gränsöverskridande och öppenhjärtig hbtq-festival i Falun såklart!

Vårt mål är att väcka nya tankar hos våra besökare och ifrågasätta invanda tankemönster, och det vill vi göra med personliga berättelser, oväntad kunskap i oväntade former, möten mellan olika sorters människor, kulturupplevelser och genom att koppla ihop olika frågor med varandra så att vi plötsligt ser nya sätt att förhålla oss till oss själva och andra.

Föreningens värdegrund är antirasististisk och queerfeministisk med fokus på intersektionell normkritik och hbtq. Vi strävar mot frimodig öppenhet, solidaritet och jämlikhet och vi vill uppmärksamma och belysa normbrytande perspektiv både på och utanför Falu Pride-festivalen. Vår målgrupp är alla människor med ett ungt och öppet sinne, med eller utan regnbågar. Våra aktiviteter är gratis, partipolitiskt obundna och drogfria.

Varmt välkomna!